Kako izbjeći tegobe

Pravilna higijena usne šupljine

Za zdrave desni najviše ćemo učiniti redovnom i pravilnom oralnom higijenom, što uključuje pranje zuba dvaput dnevno i čišćenje zubnim koncem jednom dnevno. Također se preporučuje čišćenje desni i jezika jer se na njima skriva opsežan izvor mikroba i zadaha iz usta.

Kao važan dio svakodnevne oralne higijene preporučuje se Gengigel hidrogelna voda za ispiranje usta, a Gengigel gel i Gengigel sprej su efikasna pomoć kod prvih znakova upale desni.

Redovne posjete stomatološkim stručnjacima

Redovne posjete stomatologu također su obavezan dio održavanja zdravlja zuba i desni. On će vam pomoći savjetima o efikasnoj oralnoj higijeni, provjeriti zdravlje zuba i desni, ukloniti zubni kamenac i obaviti eventualne stomatološke zahvate.

Jednom godišnje preporučuje se posjeta oralnom higijeničaru koji će se pobrinuti za preventivnu njegu usne šupljine: pregledat će stanje zuba, usne sluznice, djelovanje žlijezda slinovnica, parodontalnog tkiva, nepca, jezika i dna usta. Izmjerit će dubinu parodontalnih džepova, profesionalno očistiti zube (ukloniti zubni kamenac i ispolirati zube) i predstaviti vam pravilnu oralnu higijenu (način četkanja i čišćenja koncem, upotrebu zubnih pasti i međuzubnih četkica).

Savjeti stručnjaka

Proizvodi Gengigel

Pretražite bogat izbor proizvoda i odaberite svoj Gengigel.

Neškodljiv ako se proguta

Neškodljiv ako
se proguta

Prikladan za vegane

Prikladan
za vegane

Bez šećera

Bez
šećera

Bez laktoze

Bez
laktoze

Bez glutena

Bez
glutena

Bez GMO

Bez
GMO

Mišljenja korisnika

Gengigel
close