Zdravlje usne šupljine za jedinstveni poljubac

 Uredništvo Gengigela

Uredništvo Gengigela

Sa svrhom podizanja svijesti o važnosti zdravlja usne šupljine, u martu se obilježava Svjetski dan oralnog zdravlja.

Briga o zdravlju zuba i usne šupljine je izuzetno važna jer utiče na cjelokupnu dobrobit i kvalitet života. Sve što se dešava u usnoj šupljini utiče na naše zdravlje i zbog toga se preporučuje svakodnevna briga o oralnoj higijeni te preventivni odlasci oralnom higijeničaru i stomatologu. Ugodan dah zbog oralne higijene može uljepšati čovjekov prirodni i najljepši oblik iskazivanja ljubavi – poljubac.

Daj mi samo jedan mali poljubac

Poljubac ima mnogo oblika i bezbroj značenja. Njime možemo izraziti ljubav, pozdraviti prijatelje ili članove porodice, prenijeti poruku partneru ili zaliječiti ranicu na djetetovoj ruci. Zajedno s orangutanima i patuljastim čimpanzama ljudi se po poljupcima razlikuju od životinja koje svoju naklonost pokazuju na druge načine. Ljubljenje je prisutno u našoj kulturi i životu već dugo, zato je oralna higijena važna za najbolje iskustvo. Usne i naš dah mogu prenijeti puno informacija o nama.

Proslavite mjesec Gengigela s nama i učestvujte u našem međunarodnom nagradnom fotokonkursu!

Poljubac može imati bezbroj značenja, a ujedno samo jedno – ljubav. Podijelite svoju ljubav s nama i pošaljite nam poljubac. Sliku poljupca postavite na internetsku stranicu konkursa  i možete osvojiti jednu od izvrsnih nagrada:

  • 1 profesionalno uklanjanje zubnog kamenca
  • 24 kompleta Gengigel proizvoda

*Nagradni natječaj se održava na engleskom jeziku.

Ljubljenje poboljšava oralnu higijenu i raspoloženje

Naravno, imamo na umu one poljupce gdje se naše usne spajaju s usnama našeg partnera. Pri tome izmjenjujemo nešto pljuvačke, a s njom i sve mikroorganizme koji žive u usnoj šupljini. Ako i vi i vaš partner održavate zdravu oralnu higijenu, to ima mnoge prednosti, poput usporavanja razmnožavanja bakterija, neutralizacije štetnih kiselina i sprečavanja karijesa. Ljubljenje također sagorijeva kalorije, povećava izlučivanje endorfina, poboljšava izgled kože i zbližava dvije osobe.

Oralna higijena za najljepše poljupce

Bilo da ljubite dijete za laku noć ili partnera za dobro jutro, dobra oralna higijena je uvijek dobrodošla. Pored redovnog pranja zuba, čišćenja zubnim koncem i upotrebe vode za ispiranje usta sa sobom nosite i žvakaće gume koje će brzo popraviti vaš dah. Ne zaboravite piti puno vode, što će povećati izlučivanje pljuvačke te hidratizirati vaša usta i usne. Za nježne i meke usne preporučujemo i redovno korištenje balzama.

Izdelki Gengigel

Dostupno u apotekama i specijaliziranim prodavnicama. Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo za upotrebu. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i neželjenim dejstvima medicinskog sredstva posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.

Gengigel
close