O GENGIGELU

Šta je Gengigel?

Gengigel je jedinstvena, patentirana paleta proizvoda za njegu usne šupljine koji uz pomoć prirodnih ljekovitih svojstava hijaluronske kiseline omogućuju uklanjanje brojnih stanja u usnoj šupljini povezanih s bolovima i upalom. Gengigel zaustavlja krvarenje, zarasta i ubrzava obnavljanje desni, umiruje bol te je klinički dokazano efikasan u sprečavanju i uklanjanju parodontalnih bolesti.

Bez neželjenih dejstava

Svi proizvodi Gengigel su sigurni za upotrebu i nemaju poznate kontraindikacije ili neželjena dejstva.

Gengigel mogu bez ograničenja upotrebljavati svi, pa i djeca, trudnice, dojilje, starije osobe i dijabetičari. Interakcije s lijekovima nisu poznate pa se Gengigel može upotrebljavati i kod specifičnih terapija, npr. kod liječenja antibioticima.

Tehnološki usavršeni proizvodi

Gengigel se proizvodi u Italiji uz primjenu najsavremenijih biotehnoloških procesa. Proizvodi zadovoljavaju najviše standarde dobre laboratorijske prakse (GLP) i ISO standarde. Gengigel se zasniva na konceptu aktivnog matriksa; drugim riječima, mješavina biopolimera djeluje sinergistički s hijaluronskom kiselinom, što formulaciji daje bioadhezivne karakteristike i sposobnost stvaranja filmova koji prekrivaju površinu desni i na njoj se zadržavaju.

Za profesionalnu upotrebu

Pored linije proizvoda namijenjenih potrošačima Gengigel također nudi posebnu, sasvim namjensku liniju proizvoda za najzahtjevniju profesionalnu upotrebu. Stomatološkim stručnjacima na raspolaganju su proizvodi na osnovu hijaluronske kiseline koji omogućuju različitu stomatološku primjenu: u parodontologiji, kod operacija usne šupljine te za higijenu i prevenciju.

Jedinstvene formulacije Gengigel Prof linije su inovativno rješenje za pacijente jer svojom visokotehnološkom hijaluronskom kiselinom ubrzavaju procese zarastanja i obnavljanja tkiva u usnoj šupljini, smanjuju bol i nelagodu te podstiču protivupalne i antiedematozne procese.

Hijaluronska kiselina

Gengigel sadrži hijaluronsku kiselinu visoke kvalitete i čistoće.

Za sastav Gengigela karakteristična je hijaluronska kiselina visoke molekularne mase koja je slična prirodnoj hijaluronskoj kiselini u tkivu desni. Hijaluronska kiselina (poznata i kao hijaluronan) prirodan je sastojak zdravih vezivnih tkiva u našem organizmu. Ljudsko tijelo prirodno proizvodi hijaluronsku kiselinu, ali se potrebe znatno povećavaju sa starenjem, odnosno u vrijeme kada se ne osjećamo dobro i kada je prisutna povreda ili infekcija.

Hijaluronska kiselina nalazi se između ostalog u staklovini oka, pupčanoj vrpci, zglobnoj tečnosti, hrskavici, koži i u desnima, gdje imaposebnu ulogu. Zbog svojih izvrsnih karakteristika djeluje protivupalno i antioksidativno, štiti od infekcija, a istovremeno obnavlja tkiva, ubrzava zacjeljivanje i smanjuje otekline.

Mišljenja korisnika

Izdelki Gengigel

Dostupno u apotekama i specijaliziranim prodavnicama. Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo za upotrebu. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i neželjenim dejstvima medicinskog sredstva posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.

Gengigel
close